Volg ons via
 
 
 

Tennis, van verleden tot heden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De oorsprong van tennis ligt in Frankrijk, waar in de 11de eeuw het kaatsspel Jeu de Paume werd gespeeld. Bij dit kaatsspel, dat nog steeds wordt beoefend, werd een met haar gevulde bal met de palm van de hand geslagen. Het spel werd al snel zeer geliefd bij de adel, die het over heel West-Europa verspreidde.

Philips de Schone, landsheer van de Nederlanden, wordt algemeen beschouwd als degene die rond 1500 de bezitter was van het eerste tennisracket. Omstreeks dit jaar liet hij op het Binnenhof, achter de Ridderzaal, een tennisbaan aanleggen. Vele Oranje-prinsen hebben later van deze baan gebruikgemaakt. In Frankrijk was het hoogtepunt toen alweer voorbij en veranderden vele banen in theaters.

Rond 1875 introduceerde een Engelse majoor het huidige tennisspel, wat in 1877 leidde tot de allereerste editie van Wimbledon. In Nederland werd het lawn tennis in eerste instantie vooral beoefend in diverse badplaatsen, waar de rijken der aarde zich vermaakten in de chique hotels, het casino en op de tennisbaan.

Meer weten over de tennissport van vroeger tot nu? Neem eens een kijkje op de website tennismuseum.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1179
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tennistoernooi, wimbledon, roland garros, tenniswedstrijd