Volg ons via
 
 
 

Energielabel woningen

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uw woonlasten bestaan voor een belangrijk deel uit energiekosten. Bij het kopen of huren van een nieuwe woning is het daarom van belang betrouwbare informatie te hebben over de energiekwaliteit van een woning. Daarom is er het energielabel woningen.

U ziet in één oogopslag of een woning zuinig of onzuinig is. De verwachting is dat zuinige woningen makkelijker verkocht of verhuurd worden, en dat ze dus meer waard zijn. Dat is een extra reden om te investeren in energiebesparing. En energiebesparing is nodig in de strijd tegen klimaatverandering.

Energie besparen in huis
Het energielabel woningen gaat over maatregelen waarmee u flink wat energie kan besparen, zoals isoleren en het vervangen van de verwarmingsinstallatie. U neemt deze maatregelen vaak bij een verbouwing of renovatie van uw woning. Daarnaast kunt u ook op andere manieren aan de slag met energiebesparing, zonder te investeren of met een kleine investering. Lees hierover meer in Energie besparen in huis.

Het energielabel woningen
Het energielabel woningen lijkt op het energielabel voor koelkasten en andere apparaten. Het geeft met letters (A tot en met G) en kleuren (groen tot en met rood) aan hoe energie zuinig of onzuinig een huis is. Klasse A (donkergroen) is zuinig, klasse G (rood) is onzuinig.

Op de achterkant van het energielabel woningen staan maatregelen om uw huis energiezuiniger te maken, zoals isolatie en een zuinige CV-ketel.

'Bron: www.energielabel.nl, een website van Milieu Centraal. Milieu Centraal informeert consumenten over energie- en milieubesparende mogelijkheden in het dagelijks leven.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1427
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
energie, energiebesparing, isolatie, verwarming