Volg ons via
 
 
 

Een miljoen alleenstaanden erbij tot 2030

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Eén miljoen alleenstaanden erbij tot 2030

Het aantal alleenstaanden zal de komende jaren toenemen, van 2,4 miljoen in 2003 tot 3,4 miljoen in 2030. Het ontbinden van de relatie en vergrijzing zijn de belangrijkste oorzaken van deze groei.

Ouderen
Het aantal alleenstaande ouderen (65-plus) neemt tussen 2003 en 2030 het sterkst toe, van 0,7 miljoen in 2003 tot 1,3 miljoen in 2030. Het zijn de mannen en vrouwen die alleen achter blijven na het overlijden van de partner. Langer zelfstandig wonen is een andere reden voor de toename van het aantal alleenstaande ouderen. Ouderen verhuizen in de toekomst minder snel naar een tehuis.

Op deze leeftijden is het percentage alleenstaande vrouwen groter dan het percentage alleenstaande mannen. Mannen overlijden meestal eerder dan vrouwen. Dit komt doordat getrouwde vrouwen vaak enkele jaren jonger zijn dan hun mannen. Vrouwen leven bovendien langer. De levensverwachting bij geboorte is op dit moment voor mannen 76 jaar en voor vrouwen 81 jaar.

Meer alleenstaande oudere mannen
Het percentage alleenstaande oudere mannen zal nog stijgen door de sterkere toename van de levensverwachting ten opzichte van vrouwen. De kans dat mannen hun vrouw overleven neemt hierdoor toe. Deze ontwikkeling brengt ook met zich mee dat vrouwen in de toekomst steeds ouder zullen zijn als ze weduwe worden. Het percentage alleenstaande jongbejaarden zal hierdoor dalen. (bron: cbs)

Singleclub De Kring in de regio Rijnmond is één van de clubs cq verenigingen die activiteiten ontplooit voor alleenstaanden.

De Kring is een niet commerciele organisatie en alle werkzaamheden worden verricht op vrijwillige basis. Sinds 1997 brengt De Kring alleenstaanden met elkaar in contact d.m.v. activiteiten t.w.: Om de 14 dagen is er een "Happy Hour" op zondagmiddag of -avond in een grandcafé waar bestaande deelnemers en deelnemers die kort ervoor zich hebben laten inschrijven elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Niet zelden wordt aansluitend daar of elders met elkaar een hapje gegeten.

Om de 4 weken is er een Dans/ontmoetingsmiddag of -avond op zondag in partycentrum Keizershof, M..L. Kingweg 7 te Rotterdam-Ommoord. Tijdens de herfst/winterperiode op zondagmiddag van 14.00-18.00 uur en in de lente/zomerperiodevan 20.00-23.00 uur.

Ook toegankelijk voor niet-leden.

Iedere maand zijn er één of meerdere Citytrips o.l.v. een deskundige gids.
Iedere maand is er een Bowling.
Iedere maand is er een Etentje-buitenshuis, steeds weer bij een andere eetgelegenheid.
Eén of twee maal per maand is er een Wandel- en/of Fietstocht

Kijk eens op de website: www.kring-stg.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1979
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
alleenstaanden, Singleclub