Volg ons via
 
 
 

Contactpunt voor Mantelzorgers

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Digitaal Contactpunt voor Mantelzorgers

Eerste resultaten van uniek landelijk digitaal Contactpunt voor Mantelzorgers overtreffen alle verwachtingen.

De webkrant (www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl) van het op 10 oktober 2007 gestarte digitale Contacpunt voor Mantelzorgers in Nederland (DCMN) heeft nu al de aandacht getrokken van duizenden bezoekers.
De doelstellingen van het DCMN (herkenning, erkenning, waardering, voorlichting en onderling contact van mantelzorgers) komen in de webkrant duidelijk naar voren en blijken door de vele bezoekers gewaardeerd te worden.

Nederland kent minstens 1,4 miljoen mantelzorgers. Deze mensen verzorgen een gehandicapt, chronisch ziek of oud gezins- of familielid. Zij geven die zorg vanuit hun emotionele betrokkenheid met de verzorgde. Hun leeftijden lopen uiteen van jong tot heel oud. Mantelzorg komt voor in alle sociale situaties: autochtoon en allochtoon, bij leerlingen, studenten, werknemers, werkgevers en gepensioneerden. Op directieniveau en bij werknemers aan de lopende band, in villa’s en driehoogboven.

Van al die mantelzorgers zijn er tussen de 300.000 en 500.000 bekend bij zorg-organisaties en gemeenten. Ruim 50.000 van hen zijn aangesloten bij de landelijke belangenorganisatie voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers MEZZO en bij lokale en regionale contactpunten.
Het DCMN gaat het (digitale) contactpunt vormen voor ook die miljoen andere mantelzorgers.

De initiatiefnemer van deze nieuwe vorm van landelijk mantelzorgcontact, ex-mantelzorger Wim Klein, is eerder gestart met de eerste regionale mantelzorgwebkrant. Zijn ervaringen daarmee, gecombineerd met die van de mantelzorgbegeleiding en belangenbehartiging vanaf 2000, maken het hem mogelijk om met de unieke landelijke webkrant veel mensen van dienst te zijn.

“Er zijn”, aldus Wim Klein, “nog teveel mensen die niet eens beseffen dat zij mantelzorger zijn. Ze geven hun zorg omdat ze dat vanzelfsprekend vinden. Omdat veel mantelzorgers hun zorgtaak uitoefenen naast hun andere taken binnens- of buitenshuis, ondervinden steeds meer mantelzorgers problemen op lichamelijk, psychisch, sociaal en/of financieel gebied”.

Een toename van die problemen wordt veroorzaakt door de gewijzigde samenstelling van de gezinnen en de toename van het tweeverdienen. De overheid, die de grote economische waarde (11 miljard euro p.j.) van de mantelzorg inmiddels maar al te goed kent, is niet afkerig van een uitbreiding van de mantelzorg.

Met de nieuwe webkrant www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl blijkt het DCMN veel mantelzorgers te kunnen betrekken bij de problematiek, maar ook de geweldige waarde van het verlenen van mantelzorg. Gehoopt wordt op de medewerking van alle vormen van de media, om bekendheid te geven aan het bestaan van de webkrant.                          www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1918
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
mantelzorg, zorgtaak