Volg ons via
 
 
 

Nut van een sociaal alarmeringssysteem

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Misschien heb je al heel veel gedaan in en om de woning aan veiligheidsmaatregelen en voel je je desondanks nog niet altijd veilig. Wanneer je graag de mogelijkheid wilt om altijd snel in contact te komen met anderen denk dan eens aan een sociaal alarmeringssysteem. De thuiszorgwinkels en/of de ziektekostenverzekeraar kan u er alle informatie over geven. Er bestaan ondermeer een halsketting of armband waarop een alarmknop is bevestigt. Ook zijn er systemen waarbij je in geval van nood een melding kunt doorgeven aan de alarmcentrale. Een dergelijke alarmmelding kan ook automatisch worden doorgegeven wanneer er al een hele tijd geen beweging in de woning is waargenomen.

Leg een lijstje met belangrijke telefoonnummers bij de telefoon

Het is altijd erg belangrijk wanneer je in geval van nood direct het juiste telefoonnummer bij de hand hebt. Maak dan ook een lijstje met de nummers van de huisarts, alarmcentrale (112), politie en o.a. de buren. Zorg dat de buren of familieleden ook een reservesleutel hebben van je woning. In geval van nood kunnen ze dan de woning betreden.

Bron: Consument en Veiligheid         Meer tips: www.veiligheid.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1290
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
veiligheid, alarmcentrale, inbraak, brandveiligheid