Volg ons via
 
 
 

Ook winterbanden op tijd vervangen

Winterbanden | Controleer de profieldiepte.

Het is beslist niet zo dat je maar veilig door kunt blijven rijden met een winterband terwijl de profieldiepte ervan nog maar 2 mm is. De minimum profieldiepte is 1.6 mm maar op sommige soorten wegdek neemt de prestatie van de winterband al flink af als de profieldiepte 4 mm is.

Wanneer een winterband nog 4 mm profieldiepte heeft dan heeft deze al 32% minder trekkracht op sneeuw dan een nieuwe. Ga je echt de sneeuw opzoeken dan is een afgesleten winterband altijd beter dan een nieuwe zomerband. Maar rijd je op een nat of droog wegdek, met aquaplanning, dan heeft een nieuwe zomerband meer grip en een kortere remweg dan een versleten winterband. 

Laat de winterband er dus in de zomer niet opzitten maar ruil ze weer om voor de zomerbanden om profiel te sparen. De Consumentenbond vindt overigens dat een minimale profieldiepte van 1.6 mm te krap is.

Ga je met de auto naar het buitenland informeer dan goed naar de regels in de landen waar je doorheen komt of naar toe gaat. Zo moet in Duitsland een auto verplicht aangepast zijn aan het weertype. Bij een ongeval kan het niet voldoen aan de geldende regels voor grote problemen zorgen met de aansprakelijkheid.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6756
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
winterbanden, winterbanden test, winterbanden huren, winterbanden verplicht