Volg ons via
 
 
 

Wel en wee over de OV-chipkaart

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Van alles is er te doen over de ov-chipkaart. Telkens blijkt weer dat de kaart, die er moet komen voor het openbaar vervoer niet honderd procent veilig is en dat de persoonsgegevens niet gewaarborgd zijn. De kaart wordt net zo groot als een bankpasje waarop een onzichtbare chip zit.

De vijf grootste openbaar vervoersbedrijven in ons land hebben gezamenlijk het bedrijf Trans Link Systems opgericht. Zij gaan zorgdragen voor de uitgifte van de ov-chipkaart. Er komen dan ook vijf verschillende ov-kaarten. Elk OV-bedrijf heeft zijn eigen kaart met zijn eigen logo erop. De kaart is wel bij alle vijf ov-vervoerders te gebruiken.


Welke kaarten komen er?

Voor reizigers die een abonnement willen is er de persoonlijke ov-chipkaart. Het saldo kan automatisch worden opgeladen.

Dan komt er een ov-kaart voor reizigers die maar af en toe met het openbaar vervoer reizen. De anonieme kaart. Ook anderen kunnen gebruik maken van deze kaart. Je kunt hem uitlenen aan bv. gezinsleden.

Verder komt er nog een wegwerpkaart. Deze is niet op te laden en kan uitsluitend worden gebruikt voor een vast aantal dagen of ritten.

Eer het zover is dat de kaarten werkelijk in omloop komen zal menigeen nog proberen de chip te kraken en heeft deze al miljoenen gekost zonder dat ermee gereisd is. Alle informatie over de ov-kaart , opladen van de kaart en aanvragen kan op de website - www.ov-chipkaart.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1755
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
strippenkaart, ov, ov chip, ov chipkaart