Volg ons via
 
 
 

Welk soort messen in het messenblok

Wat kun je met alle messen in het messenblok?

In een standaard messenblok zitten zes messen, maar wat kun je ermee!

Het grote koksmes
Een heft zo gemaakt dat je hand bij het snijden nooit op de plank komt. Het lemet heeft een rechte rug en één scherpe zijde die van breed bij het heft tot schuin omhoog naar de punt toeloopt. Bedoeld voor het snijden van stevige groenten en vlees, pletten van vlees, knoflook en bijv. peperkorrels.

Het kleine keukenmes (office-mes)
Een klein sterk mesje van 9 tot 14 cm. Om fruit en aardappels mee te schillen, uien, champignons en worst mee te snijden. Ook handig voor openwrikken, uithollen en ontpitten.

Het kleine kartelmes
Dit mesje heeft kartels op het snijvlak, daardoor heeft het mes goed grip op kleine zachte of gladde groente en fruitsoorten, zoals tomaat, citroen en augurk.

De broodzaag
Gekarteld zaagmes voor het snijden van brood, koek, taart. of andere producten die aan het mes blijven kleven zoals bijvoorbeeld pudding.

Trancheermes
Het broertje van het koksmes maar dan puntiger toelopend, je kunt er mooie rechte plakken mee snijden van bijv. rollade, rosbief of vis.

Aanzetstaal
Onmisbaar als je je messen scherp wilt houden. Het mes wordt niet echt geslepen maar je houdt de snede mooi recht. Alle braampjes worden weggewerkt.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 902
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
universeel messenblok, messenblok magnetisch, houten messenblok, koken