Volg ons via
 
 
 

Verse vis is goed te herkennen

Verse vis komt vaak van ver...

Bij het eten van vis ga je ervan uit dat vers ook vers is. In de regel is dat volgens een onderzoek van de Consumentenbond ook wel zo. Alleen is het niet zo dat met vers wordt bedoeld dat de vis nog maar net een paar daagjes oud is. Veel vis wordt gevangen in landen ver van ons vandaan. Zo komt de victoriabaars helemaal uit Oeganda en de tilapia wordt overgevlogen vanuit Jamaica. Deze soorten liggen binnen enkele dagen in onze Nederlandse viskraam. Haring wordt op zee direct ingevroren om een parasiet, de haringworm, te doden.

De zoute haring wordt gevangen van half mei tot eind juni. Koop je deze dus in maart/april dan is hij al vele maanden oud. Wanneer je zelf wilt kijken of een vis ook goed vers is let er dan op dat deze niet stinkt en de ogen moeten er helder en bol uitzien met een zwarte pupil. Wanneer de ogen zijn ingezonken en de pupil grijs kleurt met een ondoorzichtig en verkleurd hoornvlies, eet die vis dan niet.

De huid van de vis moet mooi helder en glanzend zijn en de slijmlaag op de huid een beetje taai. Heeft de vis rode of roze kieuwen dan heb je een verse vis te pakken. Wanneer de kleur bleekbruin is koop die dan niet.

Verder is enkele keren per week een visje eten erg gezond maar even opletten wat je koopt.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2710
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
vis, vis recepten, vissoorten, vis plaatjes, kabeljauw, baars, garnalen, haring, recepten