Volg ons via
 
 
 

Rommedoe kaas

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Door strengere hygiëne regels mag deze echt Zuid-Limburgse kaas niet meer worden gemaakt.

Desondanks is ze in Nederland nog wel verkrijgbaar via import uit de Voerstreek onder Maastricht.

De rommedoe werd van oorsprong in Middeleeuwse kloosters gemaakt, daar ontwikkelde zich ook de roodbruine bacterie die de kaas zijn specifieke kleur, geur en smaak geeft.

Daarnaast wordt de geur en smaak van de kaas nog beïnvloed door de mineraalrijke mergelgrond van de streek.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 2335
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schapenkaas, paturain, geitenkaas