Volg ons via
 
 
 

Kerstkaarten dankzij Engelse tekenaar

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Dat er ieder jaar, alleen al in ons land, zo’n 200 miljoen kerstkaarten worden verstuurd danken we aan de Engelse tekenaar John Callcott Horsley. Voordat de eerste kerstkaarten werden verstuurd ging men in de middeleeuwen bij elkaar langs om elkaar een fijn kerstfeest te wensen. Vaak had men dan iets bij zich wat men had geschilderd of een uit hout gesneden afbeelding als kerstwens.

In 1843 kwam de Engelse tekenaar Horsley met de eerste kerstkaart die hij had getekend en verkocht werd voor tien cent. Van deze eerste druk zijn nu nog twee kaarten over. Eén er van is te bewonderen in het Britisch Museum en de ander is in 2005 verkocht op een veiling voor 12.000 euro.

De kerstkaart bleek al snel een goed idee te zijn geweest want nadat ook de postzegel en de kaarten, machinaal geproduceerd werden, was iedereen in staat om zijn kerstwensen per post te versturen. 

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2032
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kerstkaart, kerstwens