Volg ons via
 
 
 

Voorkomen van transpiratieluchtjes

Deodorant tegen transpireren helpt alleen op een schone huid.

Wanneer je transpireert dan is dat een teken dat het lichaam de afvalstoffen kwijt raakt en het lichaam probeert op deze manier op temperatuur te blijven. De afvalstoffen worden via miljoenen zweetkliertjes afgevoerd en dat gebeurt middels de vochtdruppels op je huid. Iedere dag raak je zo ongeveer een liter aan vocht kwijt dat  ’geurloos’ is. Dat er toch een zweetgeurtje ontstaat komt door bacteriën op de huid en in de kleding. Heb je er last van dat je veel zweet, was je dan op die plekken met een zachte zeep, liefst twee maal per dag.

Draag kleding van katoen, linnen of wol en trek elke dag een schoon t-shirt of hemd aan. Denk je bij jezelf een zweetgeurtje te ontdekken dan heeft het geen zin om die met deodorant te verdoezelen. Het kwaad is dan al geschied en deodorant heeft alleen zin op een schone huid. Neem een deodorant die bij je past. Een zachte deodorant met plantextracten is het beste voor de gevoelige huid.

Neem een deodorant met anti-transpirant, dan hou je het zweten enigszins onder controle. Wanneer je bijvoorbeeld de oksels scheert dan hebben bacteriën minder kans om zich te ontwikkelen. Neem dan daarna wel een deodorant waar geen alcohol in zit. Wanneer je erg veel last hebt van transpireren, ook als je je vrijwel niet inspant, dan is het raadzaam om even met de huisarts te overleggen. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2873
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
overmatig transpireren, veel transpireren, extreem transpireren, oorzaak transpireren, snel zweten, overmatig zweten, deodorant, zeep