Volg ons via
 
 
 

Altijd voorzichtig met elektriciteit

Elektriciteit | Ongevalsletsel door elektriciteit heeft altijd ernstige gevolgen.

Ongevallen door elektriciteit zijn vrij zeldzaam maar het blijft toch altijd oppassen. Een ongevalsletsel door elektriciteit heeft altijd ernstige gevolgen. In alle woningen die na 1976 zijn gebouwd of zijn gerenoveerd zit een aardlekschakelaar. Deze zorgt ervoor dat de woon- en slaapvertrekken via aparte groepen zijn beveiligt.

Het is wel noodzaak om deze schakelaar af en toe te testen. Op de schakelaar zit een knopje met de letter T. Zo nu en dan moet je deze even indrukken, de stroom valt dan uit. Je weet dan zeker dat het allemaal nog goed werkt.

Komen er regelmatig kleinere kinderen op bezoek dan is het ook wel verstandig om de stopkontacten te beveiligen. Hiervoor zijn afdekplaatjes te koop die je er op kunt plakken of op vast klemt. Let er op dat er geen elektriciteitssnoer los over de vloer ligt. Deze zijn eenvoudig weg te werken met kabelclips of achter een holle plint. Een beetje aandacht besteden aan de veiligheid kan veel narigheid voorkomen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3036
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
energie vergelijken, stroom, elektriciteit aansluiten, veiligheidsmaatregelen elektriciteit