Volg ons via
 
 
 

De kerstboom

Kerstboom | Traditie al in gebruik sinds 16e eeuw.

Sinds de zestiende eeuw is de kerstboom in gebruik als kerstversiering. De traditie is waarschijnlijk begonnen in Duitsland (omgeving van Straatsburg, nu Frans).

De boom werd eerst als groene boom binnen gezet, pas later werd deze versierd met rode strikken. Vanaf begin 1800 werd de boom voorzien van kaarsen (vanwege het brandgevaar gebruiken we nu kunstlichtjes).

Tegenwoordig wordt de wijze waarop de boom wordt gedecoreerd vaak voorgeschreven door de heersende trends.

Kunstbomen zijn erg populair maar kunnen het niet winnen van de echte boom, de geur van een echte boom is niet te evenaren. De boom die het meest geurt is de Picea abies. Het nadeel van deze boom is dat de naalden snel afvallen.

Er zijn ook bomen die geen naalden verliezen o.a. de Abies procara Glauca (blauw), de Abies nordmanniana (Nordman). De bomen geuren jammer genoeg niet. De duurste soort is de Abies koreana (glanzend groen).

De boom staat het liefst op een koele plaats, leg onder de boom een stuk folie of een doek om de naalden op te vangen zodat niet je hele huis onder komt.

Bron: dutchflowerlink


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1835
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kerstboom kopen, kerstbomen, kerst, kerstboom soorten, kerstboom te koop