Volg ons via
 
 
 

Het toilet in alle soorten

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Niet in alle landen kunnen we beschikken over een toilet zoals we dat thuis zijn gewend. Een typisch Nederlands toilet met plateau zodat de billen niet nat worden. Gaan we op vakantie naar Frankrijk dan maak je kennis met de Franse Latrine à la Turque zoals het toilet daar wel wordt genoemd. Veel Nederlanders slaan maar wat graag een gang naar dit hurk toilet over. Feit blijft dat het Franse toilet veel goedkoper is en gemakkelijker is schoon te houden.

Het toilet is geen uitvinding van de laatste eeuw want zelfs de Grieken hadden al een toilet met houten bril en met een spoelsysteem. Ook in Rome, ten tijde van het Romeinse rijk kon men al beschikken over een toilet. Men hield er echter niet van om in zijn eentje te zitten dus waren er openbare blokken waar men met een hele groep gezellig bij elkaar kon zitten. De urine werd niet weggespoeld maar juist opgevangen. Deze gebruikte men voor de bewerking van wol en leer. Op een gegeven moment werd er zelfs door de keizer, belasting geheven op urine.

Van latere datum zijn de zogenaamde ’ kakstoelen’, een stoel met een gat erin en een emmer eronder. Ook toen had men geen behoefte aan privacy en de stoelen kon je dan ook overal aantreffen, tot in de woonkamer toe. Van Lodewijk XIV is bekend dat, terwijl hij op de stoel plaats naam, hij gewoon verder ging met zijn verhaal.
 
Na terugkomst van een vakantie of reis door een ander land is het dus niet zo vreemd dat je ook een beetje last hebt gehad van heimwee naar je huis maar ook naar je eigen toilet.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1676
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wc, herentoilet, damestoilet