Volg ons via
 
 
 

Zweedse otter uitgezet in de Rottige Meente

Otters uitgezet in natuurgebied in Friesland

Het gebeurt slechts zelden, maar afgelopen vrijdag was het in Rottige Meente zover: er werd een otter uitgezet! Dit gebeurde pas voor de 30-ste keer in Nederland. De otter is afkomstig uit Zweden en uitgezet in Rottige Meente, een natuurgebied in Friesland.

Momenteel wordt het aantal otters dat in Nederland in de vrije natuur leeft geschat op 20. Dit aantal is echter niet voldoende om de genetische variatie van de populatie op peil te houden. Daarom worden er nog steeds otters uitgezet. Geschat wordt dat bij een populatie van 40 dieren er voldoende genetische variatie in de populatie is om de dieren zelfstandig te laten overleven.

Op dit moment leven er in Nederland otters in de natuurgebieden De Wideren, Weerribben en Rottige Meenten. Naar verluid verkeren deze otters in uitstekende conditie. Er is voldoende voedsel en ook met de voortplanting zit het wel goed. Er is zelfs al een derde generatie aangebroken in Nederland.

Het grootste gevaar waarmee de otter in ons land te maken heeft, is het verkeer. Gelukkig zijn er wel verkeersmaatregelen genomen, zoals tunnels en rasters onder en langs wegen.

Bron: blikopnieuws


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1163
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
otters in nederland, otter bever, wat eten otters, soorten otters