Volg ons via
 
 
 

Drinkyoghurt of karnemelk

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.


Aan drinkyoghurt worden nogal wat bacteriën toegevoegd die er voor zorgen dat suiker wordt omgezet in melkzuur. Hierdoor blijft de yoghurt langer houdbaar en dik. De toegevoegde organismen zorgen er ook voor dat het samenklonteren van de eiwitten wordt bevorderd.

Hoewel de basis van karnemelk ook melk is zit er toch wel verschil tussen beide. Om karnemelk te verkrijgen wordt de melk met de roerstok of stamper bewerkt. Het melkvet klontert samen en wordt dan weggeschept. Dan blijft er vocht over dat karnemelk wordt genoemd. Ook hier worden melkzuurbacteriën aan toegevoegd die zorgen voor verdikking. Daarom lijken deze beide drankjes ook wel op elkaar.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2057
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
melk, zuivel