Volg ons via
 
 
 

Museum Plus Bus voor senioren

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Museum Plus Bus bezorgt senioren vanaf 2008 cultureel dagje uit

De Museum Plus Bus is een nieuw initiatief bestemd voor senioren. Gedurende één jaar verzorgt de Museum Plus Bus dagarrangementen naar zeven deelnemende musea voor senioren die zelf de tocht naar het museum niet meer kunnen of willen ondernemen. Deze samenwerking van het Rijksmuseum, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum, Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, het Joods Historisch Museum, het Kröller-Müller Museum en het Mauritshuis wordt financieel ondersteund door de BankGiro Loterij.

Museum Plus Bus
Op 15 januari 2008 zal de Museum Plus Bus zijn eerste rit gaan maken. Deelnemers aan de dagarrangementen van de Museum Plus Bus zijn bewoners van verzorgingstehuizen en senioren met thuiszorg uit heel Nederland. Zij worden door de Museum Plus Bus uitgenodigd voor deelname aan het Museum Plus Bus programma. De Museum Plus Bus haalt hen op en brengt ze naar de musea van hun keuze. Hier worden zij gastvrij ontvangen met koffie en een rondleiding. Mede dankzij de ondersteuning van de BankGiro Loterij kan de Museum Plus Bus deze culturele dagtrip gratis aanbieden aan zijn gasten.
De Museum Plus Bus wil in 2008 ten minste 10.000 senioren op deze wijze een onverwachte en onvergetelijke museumdag bezorgen.

Culturele Bagage

De Museum Plus Bus neemt Culturele Bagage mee: een presentatie met informatie over de 7 musea en een museumfilm. Deze Culturele Bagage zal in heel Nederland te zien zijn bij de culturele partners van de Museum Plus Bus.

Het schema met de standplaatsen van de Culturele Bagage is terug te vinden op www.museumplusbus.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2215
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
museum, musea