Volg ons via
 
 
 

Overgewicht bij honden

Geef een te dikke hond geen hotdog

Evenals voor de mens komt er nu ook een geneesmiddel op de markt voor honden met overgewicht.

Ook in ons land is ongeveer de helft van alle honden veel te dik door met name te weinig beweging en verkeerd voedsel. Een hond met overgewicht kan ook last krijgen van huid- en ademhalingsproblemen alsook hart- en vaatziekten.

Honden die een goed gewicht hebben worden gemiddeld twee jaar ouder dan hun soortgenoten met overgewicht. Een hond met overgewicht is goed te herkennen. Is hij of zij te dik dan kun je zijn ribben niet meer voelen, het lopen gaat moeizaam en hij is kortademig.

Op de Amerikaanse markt is inmiddels ook een speciale dieetpil voor honden. Door het gebruik van de pil heeft de hond minder honger en neemt deze minder vet op. De Amerikaan gaat steeds vaker over op de aanschaf van een hond terwijl ze vrijwel geen tijd hebben om hem uit te laten en vrijwel geen tuin hebben om het dier eens lekker te laten hollen. Overgewicht bij honden vormt in Amerika een steeds groter probleem, ondanks dat men enkele keren per week een uitlaatservice inschakelt.

Bron: vetvrij.com


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1268
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
hond op dieet tips, overgewicht honden, dieetvoeding hond overgewicht