Volg ons via
 
 
 

Enschede heeft prachtige Synagoge

De mooiste synagoge van West-Europa kan men bezoeken in Enschede

Al sinds 1928 is de mooiste synagoge van Nederland te vinden in Enschede. De synagoge, tijdens de Tweede Wereldoorlog de verblijfplaats van de Duitse bezetters, had voor het uitbreken van de oorlog meer dan 1200 leden. Na de oorlog had men nog ongeveer 500 leden en in 2004 was het aantal leden gedaald naar 70.

Het gebouw, ontworpen door de Amsterdamse architect de Bazel, geeft de invloed van oriëntaalse bouwstijl goed weer. Dit is al duidelijk te zien aan de koepels.Ook het interieur is naar ontwerp van de architect. In 1996 is begonnen met een ingrijpende restauratie die voltooid werd in 2004. Met trots zegt men sinds die tijd, de mooiste Synagoge van Nederland.

Met uitzondering van de Joodse feestdagen is de synagoge ook voor publiek geopend op woensdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Er vinden altijd vele activiteiten plaats in de synagoge, zo is er tot 26 december de wereldberoemde fotoexpositie Diaspora: Thuis in ballingschap van de Franse fotograaf Frédéric Brenner.

Ook kan men er terecht voor het boeken van rondleidingen. Kijk voor alle informatie op de website: www.synagogeenschede.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 995
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
synagoge informatie, synagoge plattegrond, synagoge enschede