Volg ons via
 
 
 

Van spaarlamp tot groene auto

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Op alle fronten wordt de consument bestookt met artikelen en spotjes om toch maar vooral over te gaan op "groen". Het kabinet heeft nog meer in petto en dat is onze auto. Het is straks bij aankoop van een andere auto vooral zaak om goed op te letten of de gewilde auto wel het zogenoemde A-label heeft verworven. Want is dat niet zo dan kunnen we nog wel eens diep in de buidel moeten tasten.

Eigenaren van de grotere auto’s, diesels en de zakelijke rijders zijn, als de plannen doorgaan, in 2008 al aan de beurt. Een zakelijke rijder met een leaseauto moet in plaats van de 22 procent nu, volgend jaar 25 procent van de nieuwwaarde bij zijn inkomen optellen. Om te voorkomen dat we allemaal ineens gaan overstappen op de erkende schone lpg wil het kabinet deze brandstof met 1.5 cent per liter verhogen. Dat is dus ook geen uitweg.

De bpm (luxebelasting op aanschaf nieuwe auto) zal in de komende jaren echter met enkele procenten worden verlaagd. Doch, omdat het kabinet dan minder geld in het laadje krijgt wil men de wegenbelasting met 7,2 procent verhogen.

Een bijzondere grote auto aanschaffen die flink wat benzine slurpt is al helemaal af te raden want hier ligt de extra slurptax op de loer.

Let bij aankoop van een auto vooral op de hoeveelheid fijnstoot die de auto uitstoot en of er een roetfilter is aangebracht. 

Eén troost, de kleinere extreem zuinige auto’s met een A-label leveren straks een voordeel op van zo’n 1.400 euro bpm-korting. Ook gaat voor de allerzuinigste modellen de wegenbelasting met de helft omlaag.

Enkele aan te bevelen merken: Toyota Prius en Honda Civic Hybride. De Daihatsu Cuore, Toyota Aygo, Peugeot 107 en de Citroën C1.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1098
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nieuwe auto, auto kopen, bpm, leaseauto, lease auto