Volg ons via
 
 
 

Keukenzout of zeezout?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Zout, daar krijgen we al snel te veel van. Per dag hebben we maar een paar gram nodig en je krijgt door het toedienen van zout op de aardappelen of groente dan ook al vlug te veel zout per dag binnen. Op aardappelen en op groente hoeft eventueel geen zout te worden gedaan want in ons dagelijks voedsel zit al ruim voldoende zout.

Sommige mensen denken dat zeezout gezonder is dan keukenzout maar dat is toch niet zo. Zeezout bevat weliswaar meer mineralen maar evengoed een flinke hoeveelheid natriumchloride. Dieetzout daarentegen bevat niet veel natriumchloride maar wel weer kaliumchloride.

Wil je overgaan op dieetzout raadpleeg dan de huisarts of een dietist.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1730
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zout, peper en zout, dieetzout, zout eten