Volg ons via
 
 
 

Nieuwe variant voor stinkende doerian

Schrijver van de slechtste roman krijgt een Gouden Doerian

Een Thaise wetenschapper heeft een nieuwe variant ontwikkeld voor de, overigens bijzonder lekkere vrucht doerian. Het romige vruchtvlees met vanillesmaak is voor velen een traktatie. De vrucht die veel voorkomt in Zuid-Oost Azië weegt ongeveer tussen 1,5 en 3 kilo en heeft een schil van dikke stekels. Als de vrucht dan zo bijzonder lekker is waarom dan een nieuwe variant?

Het antwoord kan kort zijn. De onwelriekende geur die de vrucht verspreidt is zo verschrikkelijk dat veel mensen snel de andere kant oplopen wanneer ze deze lucht waarnemen. In veel hotels, vliegtuigen en in de metro is het voor de doerian verboden terrein. Naar alle waarschijnlijk wordt de lucht veroorzaakt door zwavelverbindingen in de vrucht. Toch vinden veel liefhebbers van de doerian dat er geen nieuwe variant hoeft te komen. De akelige lucht hoort bij de doerian net als de lucht van sommige Franse kazen ook vanzelfsprekend is.

In Nederland wordt elk jaar de Gouden Doerianprijs uitgereikt aan een schrijver van de slechtste roman. Een overigens geurloze bijeenkomst.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 949
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
doerian smaak, doerian kopen, doerian recept, recepten