Volg ons via
 
 
 

Snelheidscontrole heeft goedkeuring totdat...

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Uit een onderzoek van TNS NIPO blijkt dat zo’n 82 procent van de automobilisten het zinvol vindt dat er snelheidscontroles worden uitgevoerd. Ondanks dat het één van de grootste ergernissen is van elke automobilist. Met name controles die worden uitgevoerd in de bebouwde kom kunnen op grote steun rekenen van weggebruikers.

Anders wordt het wanneer deze zelfde weggebruiker is geflitst en een bekeuring op de deurmat tegemoet kan zien. Vooral als het gaat om bekeuringen die zijn opgelegd als iemand maar 4 of 5 kilometer te hard heeft gereden zijn een doorn in het oog van veel weggebruikers. Toch is er dan al een korrektie geweest op de snelheid want in werkelijkheid reed je nog 3 kilometer harder.

De snelheidscontroles op snelwegen worden door minder mensen als nuttig ervaren. Over het algemeen denkt 47 procent van de ondervraagden dat harder rijden op de snelweg dan is toegestaan, niet leidt tot meer ongelukken. Weggebruikers die een bekeuring hebben gehad zijn hierdoor soms zo ontdaan dat ze hun hart maar gaan luchten op de website flitsservice.nl.

Overigens gaat de politie steeds minder zichzelf  ’verstoppen om de snelheid te meten. Wel worden er steeds meer auto’s met videocamera’s ingezet. De snelheidscontroles zullen echt niet verminderen.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 806
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, flits, flitsers