Volg ons via
 
 
 

Geef de inbreker geen kans

Inbraak woning voorkomen | Loop eens door de woning en let op zwakke plekken in de beveiliging tegen inbraak van je huis.

Weet je wel zeker of jouw woning geen zwakke plekken heeft waar een dief gemakkelijk door naar binnen kan komen? Loop eens een keer door en rond de woning en let ook eens op schuttingen en andere mogelijkheden die het voor een inbreker misschien wel erg gemakkelijk maken om binnen te komen. Willen alle ramen en deuren nog wel goed sluiten, kan men niet heel eenvoudig een glaslat eruit halen, allemaal belangrijke dingen om eens na te lopen.

Deuren en ramen kun je met bijzetsloten of dievenklauwen een stuk veiliger maken. Goede sloten herken je aan het aantal sterren die het heeft gekregen van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SGK). Staat er één ster op dan is het hang- en sluitwerk zo’n drie minuten bestand tegen een inbreker. Twee sterren houdt hem ongeveer vijf minuten bezig en drie sterren dat is wel het beste want dan heeft hij zeker 10 minuten werk, als het hem al zou lukken. Want drie sterren betekent ook dat het hang-en sluitwerk bestand is tegen uitboren, zagen en kerntrekken.

Vergeet ook zeker niet de ramen. Plaats afsluitbare grendels bij ramen en bij de schuifpui. Draait een deur of raam naar buiten plaats dan dieven-klauwen. Een dief werkt het liefst in het donker. Het is dan ook altijd erg nuttig om goede verlichting aan te brengen. Voor enkele euro’s kun je al een schakelklok kopen. Ben je een avond afwezig dan zorgt deze dat de verlichting automatisch wordt ingeschakeld.

Natuurlijk kun je ook een beveiligingssysteem aanleggen, met of zonder bedrading, maar dat is wel een vrij kostbare aangelegenheid. Bedenk wel dat alle kleine beetjes helpen om woninginbraak te voorkomen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4075
Categorie: 
Wonen & Tuinieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Inbraak voorkomen, inbraak, woninginbraak, beveiliging, woningalarm, inbraakbeveiliging