Volg ons via
 
 
 

Chocoladeverslaving door bacterie

Verslaving aan chocolade te danken aan ander type bacteriën.

Wetenschappers hebben ontdekt waardoor sommige mensen zo’n onweerstaanbare drang naar chocola hebben. Het type bacteriën in je darmstelsel bepaalt namelijk of je chocoladeverslaafd bent. 

We hebben allemaal enorme aantallen microben in de ingewanden. Maar mensen die dagelijks een stuk chocola willen eten hebben andere groepen bacteriën in hun spijsverteringskanaal dan degenen die dat niet hoeven.

Dit is de conclusie gesteld door onderzoekers op basis van een kleinschalig onderzoek onder 22 mannen: 11 mannen die echt nooit chocola eten en 11 die dagelijks een portie opeten. 5 dagen lang kregen alle 22 mannen precies hetzelfde te eten, waarna hun bloed en urine onderzocht werden. De wetenschappers vonden grote verschillen tussen de twee groepen in ondermeer de hoeveelheid glycine en taurine De waarden van die stoffen hebben te maken met het voorkomen van bepaalde typen bacteriën in het lichaam.

Mogelijk geldt de ontdekking niet alleen voor chocolade, maar ook voor ander eten. Dat zou dan kunnen leiden tot een nieuwe behandeling voor obesitas, waarbij de samenstelling van de bacteriën in de maag en darmen wordt veranderd.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Robert
Hits: 2412
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
snoep, dieet, chocola, chocolade