Volg ons via
 
 
 

Welke wijn en wanneer?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bij gevogelte en vis wordt meestal witte wijn gedronken en bij rood vlees een rode wijn. Bij het toetje kun je dan een zoete witte wijn drinken.

Proef de wijn eerst even, voordat je dat doet rol je de wijn even door het glas en steekt er de neus even in. Als je de geur flink opsnuift merk je zeker als de wijn bedorven is. Aan de kurk ruiken heeft geen zin.

Als je een slokje wilt proeven neem dan een een hap lucht na omdat zuurstof de wijn beter zal stimuleren. Rol het door je mond, dan proef je de smaak het beste.

Het is goed mogelijk dat je de wijn niet lekker vindt. Toch zegt dat niets over de kwaliteit. Iemand anders uit jouw gezelschap kan het juist wel een hele goede wijn vinden. Ieder heeft zijn persoonlijke smaak.

Pak het glas bij de steel aan dan wordt de wijn niet met je handen verwarmd.

In gezelschap neem je nooit als eerste een slok.

Een goede temperatuur is belangrijk:

zware rode wijn 17 graden
Licht rode wijn ietsje koeler
champagne, rosé en witte wijn zo’n 10 graden. deze laatste drie ook pas openmaken vlak voordat je gaat inschenken.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2479
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
champagne, rode wijn, witte wijn