Volg ons via
 
 
 

Dvd Majoor Bosshardt - Bijzonder Gewoon

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het eerste exemplaar van de dvd 'Majoor Bosshardt – Bijzonder gewoon' is door Rik Felderhof uitgereikt aan lt.-kolonel Theo Wolterink, de tweede algemeen leider van het Leger des Heils in Nederland. De overhandiging vond plaats in Amsterdam, in de oude woning van de majoor, 94 dagen nadat Majoor Bosshardt op 94-jarige leeftijd werd Bevorderd tot Heerlijkheid. De dvd is door de NCRV uitgebracht, in samenwerking met het Leger des Heils en Strengholt Multimedia.

Deze ruim drie uur durende dvd, waarvan een deel van de verkoopopbrengst ten goede komt aan het Majoor Boshardt Fonds, bevat diverse NCRV-programma’s over én met Majoor Bosshardt. Zoals de documentaire De Majoor uit 1993, een portret van het dagelijkse leven van majoor Bosshardt.
Ook is de gedenkwaardige aflevering Villa Felderhof uit 1996 te zien, waarin zij samen met Herman Brood te gast is in de Zuid-Franse villa van Rik Felderhof.
 
Met de bekende, ontroerende beelden van de majoor die Hermans rug wast als hij in bad zit. Vanzelfsprekend ontbreekt op de dvd de registratie van de indrukwekkende uitvaart op zaterdag 30 juni niet. Met beelden van de tocht door de Amsterdamse binnenstad, de dienst in de Koningskerk en de begrafenis op de Nieuwe Ooster Begraafplaats. Alle programma’s zijn ondertiteld voor doven en slechthorenden.

Majoor Bosshardt verscheen regelmatig in radio- en tv-programma’s van de NCRV, de omroep waarmee ze nauwe banden onderhield. Als eerbetoon aan deze bijzondere, gewone vrouw, die meer dan zeventig jaar van haar leven in dienst van God en de medemens heeft gestaan, heeft de NCRV deze dvd samengesteld.

De dvd Majoor Bosshardt – Bijzonder gewoon kost € 14,95 en is nu te koop via de NCRV-webwinkel, de Leger des Heils-webwinkel, warenhuizen en dvd-speciaalzaken. Het Majoor Bosshardt Fonds ondersteunt een drietal door Majoor Bosshardt zelf uitgekozen doelen: Het Goodwillwerk in Amsterdam, evangelisatie in Nederland en internationale hulpverlening. Naar deze doelen gaat een deel van de dvd-opbrengst.
 
www.legerdesheils.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1381
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
leger des heils, bosshardt, majoor bosshardt