Volg ons via
 
 
 

Ook auto-onderdelen zijn geliefd

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het gaat het dievengilde niet altijd alleen maar om de auto. Ook de onderdelen aan een auto kan hij zeer goed gebruiken. Men deinst er niet voor terug om de auto zover te strippen dat je deze later aantreft zonder lampen, velgen, bumpers of zelfs geheel zonder wielen.

Wat kun je doen om dit zoveel mogelijk te voorkomen? Een boef werkt het liefst niet in de schijnwerkers en daarom kun je, als je de auto ’s avonds langere tijd moet achterlaten, deze het beste parkeren onder een lantaarnpaal. Een drukke straat waar veel mensen lopen is ook een goede optie. Je zou lampen kunnen vastplakken en velgen kunnen vastschroeven maar met een koevoet is dat ook wel los te krijgen.

Een alarmsysteem dat veel lawaai maakt is men over het algemeen niet erg dol op en het is dan ook een goede manier om ze op de vlucht te jagen. Voor om en nabij de 100 euro zijn er al doe het -zelfpakketten te koop. Een alarm zonder lawaai maar bijvoorbeeld via sms-alarm is minder doeltreffend. Tegen de tijd dat je bent gearriveerd is de vogel al gevlogen. Diefstal van onderdelen kan aardig in de papieren gaan lopen. Airbags kosten al gauw een 400 euro per stuk. Je kunt ook een cascoverzekering afsluiten maar let wel op de kleine lettertjes. Vaak krijg je bij dergelijke schade maar maximaal 1000 euro uitgekeerd.

Denk eraan als je (later) een navigatiesysteem hebt ingebouwd of andere dure apparatuur, dat je die dan bij moet verzekeren. Denk nooit dat aangifte doen bij de politie geen zin heeft. Aangifte blijkt heel belangrijk te zijn want zo weet ook de politie waar men extra moet surveilleren.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 999
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
navigatie, navigatiesystemen, gps navigatie, veiligheid