Volg ons via
 
 
 

Paardrijden een ontspannen hobby

Paardrijden | Een hobby die je goed zal doen.

In de ongeveer 1000 maneges die ons land telt worden dagelijks vele paardrijlessen gegeven. Zowel aan kinderen maar ook een steeds groter wordende groep 50-plussers heeft het paardrijden als hobby ontdekt. Misschien heb je dat nu al graag heel lang gewild maar zie je er een beetje tegenop. Een paard is uiteindelijk best wel groot en zeker als je er op zit.

Toch hoef je op een manege niet bang te zijn dat je zomaar op een paard op hoeft te gaan zitten. Let even op of de manege is aangesloten bij de Stichting Veilige Paardensport of van de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Kijk ook eens in de stallen of deze schoon zijn en de paarden er goed verzorgd uitzien. Is dat allemaal naar wens dan kun je met een gerust hart eens een proefles nemen. De instructeur stuurt je heus niet met paard en al het bos in maar houdt het paard vast aan een lange lijn. De beginselen bestaan uit het goed in het zadel zitten en het paard laten stoppen wanneer jij dat wilt. 

Bedenk dat je na een paardrijles nog wel een dag spierpijn zult hebben want het lijkt allemaal wel heel eenvoudig maar het vergt een flinke inspanning. Wanneer je verder gezond bent is een lichamelijke keuring niet nodig. Wel moeten er wat voorzorgsmaatregelen worden genomen want een blessure komt nog wel eens voor. Een cap, laarzen en goede kleding zijn daarom erg belangrijk. Maar na de eerste aanschaf ervan ga je dan ook volop genieten van een hobby die je volledig tot rust laat komen.

Ook voor het coördinatievermogen, de lenigheid en om je evenwicht te trainen een hobby die je goed zal doen. De instructeur kan je tijdens een proefles helemaal op de hoogte brengen van wat je staat te wachten. Dus niet langer twijfelen maar gewoon eens proberen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3513
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
paardrijles, leren paardrijden, paardrijles, paardrijden aan zee, ruitersport, paardrijden info,