Volg ons via
 
 
 

Opfriscursussen rijvaardigheid

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De studie ’Ouderen in het verkeer’ van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) toont aan dat ouderen boven de zestig jaar zowel voor zichzelf als voor anderen een groter risico vormen in het verkeer op het veroorzaken van een ongeval. Op deze leeftijd kan het lichaam wat minder aan en ook komen functiestoornissen en aandoeningen vaker voor. Tevens vermindert het gezichts- en reactievermogen. Zo ook kan links afslaan een probleem opleveren omdat dan de aandacht op vele punten gericht moet worden.

De uitkomsten van de studie gelden voor alle ouderen die deelnemen in het verkeer zowel met de auto, de fiets of lopend. Toch zijn er goede aanpassingen te realiseren  zodat deelnemen aan het verkeer ook zonder risico’s mogelijk blijft. Men kan hierbij denken aan een extra spiegel zodat men niet meer zo vaak met het hoofd hoeft te draaien en een fietser zou een fietshelm kunnen dragen.

In veel plaatsen in Nederland worden regelmatig opfriscursussen rijvaardigheid georganiseerd voor 50-plussers waar men weer helemaal op de hoogte wordt gebracht van alle nieuwe ontwikkelingen in het verkeer. Dergelijke cursussen worden vaak door gemeentes gesubsidieerd waardoor deelname vrijwel iedereen mogelijk is.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1169
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rijbewijs, rijschool, rijles