Volg ons via
 
 
 

Brood is alleen brood.........

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.



Als er meel of bloem, vocht (water of melk), gist en zout in zit.

Volgens de wet mag het baksel namelijk alleen met al deze ingrediënten brood worden genoemd. Je kunt overigens bij gebrek aan één van deze ingrediënten helemaal geen brood maken.

Bloem, zout, water en gist. Kneden en de oven in. Het lijkt simpel maar echt lekker brood bakken is een kunst. Daarom geeft een goede bakker zijn geheim niet snel prijs.

Het ontstaan van brood berust waarschijnlijk op toeval. Een paar duizend jaar geleden had iemand in Egypte per ongeluk een restje broodpap laten staan.

Ver daarvoor voeden de mensen zich met rauwe granen. Door er lang op te kauwen werd het graan zacht en verteerbaar. Een tijd later gaan ze de granen kneuzen en mengen met vet, dit worden koeken die in de zon worden "gebakken".

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1198
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bruin bolletje, harde broodjes