Volg ons via
 
 
 

Bankpaslezer voor blinden en slechtzienden

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Stichting Oogfonds blij met komst bankpaslezer voor blinden en slechtzienden.

Internetbankieren Rabobank beter toegankelijk voor mensen met visuele beperking.

De Rabobank heeft een speciale bankpaslezer voor mensen met een visuele beperking ontwikkeld: de Random Reader Comfort. Met dit apparaat is het voor mensen met een visuele beperking eenvoudiger om online hun bankzaken te regelen. Het nieuwe apparaat is een variant op de bestaande Random Reader. De bankpaslezer is groter en uitgebreid met een aantal speciale functies voor mensen met een visuele beperking. 
 
In een steeds visueler wordende wereld is het voor blinden en slechtzienden belangrijk om ook toegang te hebben tot internet. Rabobank wil daar als grote internetbank een bijdrage aan leveren en ontwikkelt daarom gebruiksvriendelijke toepassingen. In Nederland zijn ruim 350.000 mensen met een gezichtsbeperking, van wie zo’n 40.000 mensen helemaal blind zijn.

Stichting Oogfonds Nederland is blij met de ontwikkeling van de bankpaslezer van de Rabobank. Een van de doelen van het Oogfonds is de maatschappelijke toegankelijkheid voor blinden en slechtzienden vergroten. Ook pleit het Oogfonds voor een preventieve aanpak om oogaandoeningen in een  vroeg stadium te ontdekken. Hiervoor brengt het Oogfonds de oogtestkalender op de markt, ondersteund door de Rabobank.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1977
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oogfonds, chip, bankzaken, internetbankieren