Volg ons via
 
 
 

Koelen en vriezen kost energie

Iedere twee maanden de koelkast ontdooien spaart energie

De koel-of vrieskast in het huishouden zorgt voor een vijfde deel van het energiegebruik in huis. Je kunt wel proberen om in ieder geval te zorgen dat het niet nog meer wordt de koelkast minstens tien centimeter van de wand af te zetten zodat de warmte die er vanaf komt gemakkelijker weg kan.

Plaats de koelkast op een zo koel mogelijke plek in huis. Wanner je iets moet ontdooien leg dat dan in de koelkast. Doordat het te ontdooien product kou afgeeft, koelt het ook weer de koelkast. Ga je langere tijd weg, bijvoorbeeld op vakantie, zet dan de koelkast uit, om schimmelgroei tegen te gaan laat je de deur open staan. Een lege koelkast vreet meer energie dan een volle koelkast. Doordat de koelkast vol is kan er minder warme lucht naar binnen glippen als je de deur open doet. Beter is om wanneer je de voorraad heen bent de koelkast te vullen met flessen water.

Regelmatig ontdooien van de koelkast bespaart ook energie, bij voorkeur iedere twee maanden. Zit de vriezer helemaal vol met ijs dan wordt het echt tijd voor ontdooien want anders kost je dat al gauw zo’n tien procent extra energie ofwel 50,= euro per jaar.

Bovenstaande tips zijn onder meer afkomstig van Milieu Centraal.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1421
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
energie besparen in huis, energie besparen tips, energie besparen doe je zo