Volg ons via
 
 
 

Toetsenbord sneller dan de muis

Werken met het toetsenbord in plaats van met de muis.

Vrijwel iedereen internet middels het gebruik van de muis. Toch gaat het werken zonder de muis en via het toetsenbord sneller. Door het werken met eenvoudige toetsencombinaties kun je een aardig tijdsbesparing oplopen. Door met de muis te werken moet de pc steeds opnieuw worden aangestuurd.

Wie alleen het toetsenbord gebruikt loopt bovendien minder kans op klachten als muisarm en worden de spieren minder snel overbelast. De auteur Tilbert Schulte legt in zijn boekje ’ Sneller met het toetsenbord’ uit hoe je jezelf kunt aanleren om alleen met het toetsenbord te gaan werken.

Het boekje uitgegeven bij Pearson kost 14,10 euro. Door te oefenen om de toetsencombinaties onder de knie te krijgen ken je al na enkele uren een flink aantal combinaties en volgens de auteur vraag je je later af waarom je ooit een muis hebt gebruikt.

De programma’s Word en Exel zijn op betrekkelijk eenvoudige wijze te leren, voor Outlook zul je vermoedelijk iets langer moeten oefenen. Toch is werken met de muis veel omslachtiger dan werken met het toetsenbord.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1212
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
draadloos toetsenbord, muis en toetsenbord, toetsenbord laptop, keyboard ipad