Volg ons via
 
 
 

Internet maakt leven gemakkelijk, maar ongezellig

Internet is mooi maar echte ontmoeting is gezelliger

Een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat internet het leven gemakkelijker heeft gemaakt. Wel gaat de opkomst van de digitale snelheid ten koste van de gezelligheid van offline activiteiten.

Dat constateert de Postbank uit een onderzoek dat de bank heeft laten uitvoeren onder 1185 mensen tussen 18 en 65 jaar. Van hen maakte 91 procent gebruik van internet voor het zoeken naar informatie, en ook internetbankieren (89 procent) en het nieuws volgen (80 procent) zijn online populaire bezigheden.

Liever in het echt ontmoeten

Sociale activiteiten zijn op internet minder in trek. Zo geeft 84 procent van de ondervraagden de voorkeur aan echte ontmoetingen boven contact op een datingsite. Mensen zeggen zo een beter beeld van iemand te krijgen, en echte ontmoetingen ’gezelliger’ te vinden.

Ook sturen de meeste ondervraagden liever ouderwetse ansichtkaarten dan e-cards, omdat dat persoonlijker zou zijn. De onderzoekers noemen het opvallend dat vooral jongeren de voorkeur geven aan een ansichtkaart.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1525
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
internet en tv, mobiel internet, gratis internet, internet online, aanbieders internet