Volg ons via
 
 
 

Schoonmaken van de kattenbak

Kattenbak verschonen | Een noodzakelijk klusje

Het regelmatig schoonmaken van de kattenbak hoort er nu eenmaal bij wanneer je de zorg hebt voor een poes. Voor zwangere vrouwen geldt een uitzondering. Zij kunnen de bak beter laten schoonmaken door manlief want voor hen kan het schoonmaken van de kattebak tot vervelende consequenties leiden.

In de darmen van de kat komt namelijk een zeer kleine ééncellige parasiet voor genaamd Toxoplasma gondii. Wanneer de kat zijn ontlasting op de bak heeft gedaan komt deze parasiet mee. Deze parasiet kan overspringen op de mens en zodoende kun je de ziekte toxoplasmose oplopen.

Op zich is dit een onschuldige aandoening. In vrijwel alle tropische landen heeft men hier last van. Toxoplasmose is alleen gevaarlijk voor zwangere vrouwen omdat deze kan overspringen op de embryo. Bij ongeboren kinderen kan deze zeer ernstige gevolgen hebben als hersenafwijkingen, stuiptrekkingen of zelfs de dood.

Dus is dochterlief of schoondochter in verwachting en ze heeft een poes: niet meer aan de kattenbak komen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2795
Categorie: 
Dieren
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
poes kopen, kattenbak kopen, dierverzorging, kattenbakzeef, kattenbakvulling