Volg ons via
 
 
 

Roken en huidveroudering

Stoppen met roken ook goed voor de gezondheid van de huid.

Een fabrikant van nicotinepleisters deed een onderzoek onder 525 (ex) rokers naar hun reden om te stoppen met roken. Meer dan 85% stopte vanwege het gevaar voor de gezondheid. Door te stoppen met roken verbeterde de algehele gezondheidstoestand van het lichaam en dat is ook weer goed voor de gezondheid van de huid. Zelfs 45% van de vrouwen gaf aan na het stoppen een mooiere huid te hebben gekregen.

Omdat roken de bloedvaten vernauwt en de bloedcirculatie in de haarvaten verminderdt ontstaat een tekort aan zuurstof en belangrijke voedingsstoffen in de huid. Hierdoor kan de huid zich niet voldoende herstellen. Door te stoppen met roken krijgt de huid weer meer zuurstof en functioneren de haarvaten beter.

Iemand die al lang rookt loopt kans op een huid die er wel 10 tot 20 jaar ouder uit ziet. Er zijn rokers die op hun veertigste al heel veel rimpels in het gezicht hebben die zijn ontstaan dankzij het roken. Wanneer men stopt met roken kan de huid zich nog enigszins herstellen en wordt verdere schade voorkomen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 6696
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stop roken, sigaretten, stoppen met roken, roken gevolgen, stop met roken