Volg ons via
 
 
 

Kip en eieren, voorkom bacterie

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Salmonella en campylobacter komen veel voor in kip en eieren. Ieder jaar worden zo’n 100.000 mensen ziek door besmetting als gevolg van deze bacterie.
 
Toch mogen deze rauwe kippen en eieren wel verkocht worden omdat de consument er zelf voor moet zorgen dat deze bacteriën door verhitting onschadelijk worden gemaakt.
 
Doe je dat niet of er vindt een kruisbesmetting plaats met bijvoorbeeld groente, dan loop je het risico op een infectie. Pas dus altijd met rauwe producten dat deze niet in aanraking komt, bijvoorbeeld via de handen of de snijplank, met de overige bereide producten.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2038
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kippenei, eieren, ei, eiersalade, recepten