Volg ons via
 
 
 

Lauw bier brrr

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Eigenlijk vreemd dat de temperatuur van iets onze smaak zo kan beïnvloeden. 
Er zijn 5 basissmaken, zout, zuur, zoet, bitter en hartig. Zodra smaakstoffen de smaakreceptoren van de papillen op onze tong raken gaat een sluisje in de papil open.

Dan gaat er een elektrisch signaal naar onze hersenen, die het vervolgens in een smaak vertalen. Bij een lage temperatuur (tot ongeveer 15 graden) gaat het sluisje bijna niet open. Bij een hoge temperatuur (vanaf 37 graden) gaat de sluis heel ver open.

Hoe warmer voedsel of drank, hoe sterker de sluis reageert en hoe sterker het elektrisch smaaksignaal dat naar de hersens wordt gestuurd.

Bij warm bier reageert de sluis sterker en daardoor smaakt de drank bitterder. De meesten vinden dat vies.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1659
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
pils, bier, alcohol