Volg ons via
 
 
 

Geld is vies? Nee hoor..

Veel bacteriën op geld en op onze handen

Niet alle handen zijn altijd even schoon en daarom nemen we aan dat geld vies is. Omdat het door zoveel handen gaat kan het bijna niet anders. De Wageningen Universiteit belastte een onderzoeksteam met de opdracht om munt- en briefgeld van bakkers, slagers, groenteboeren, visboeren en onder meer snackbareigenaars eens nauwkeurig te onderzoeken op bacteriën. Op onze handen leven al gauw een paar miljoen bacteriën, dus zou je zeggen dat er op het geld nog wel meer moesten zitten.
 
Toch vond men op de munt maar 10 tot 600 bacteriën en omdat papiergeld de eencelligen beter vasthoudt trof men daarop 250 tot 20.000 bacteriën aan per briefje. Al met al viel het met de bacteriën reuze mee. Men trof op het geld ook geen salmonella aan, de gevaarlijkste bacterie die via rauw vlees op het geld terecht zou kunnen komen.

Dus de uitkomsten van het onderzoek waren best gunstig en kunnen we met een gerust hart zeggen, doe mij er nog maar wat meer van.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1464
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bacteriën op geld, hoeveel bacteriën zitten er op geld, bacteriën op briefgeld