Volg ons via
 
 
 

Bewust leven (3)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

We gooien per jaar voor zo’n twee miljard euro aan eten weg. Daar moeten we iets aan doen.

1 Gebruik het kooknat van aardappelen en groenten als basis voor soep, jus en sauzen. Het kookvocht van groenten is ook te gebruiken voor het koken van rijst.

2 Van een restje aardappelen kun je salade of puree maken.

3 Gooi je groenten vaak weg? Koop af en toe groenten in blik of pot. Lekker lang houdbaar.

4 Maak voor je boodschappen doet een boodschappenlijstje.

5 Koop de twee voor de prijs van één aanbiedingen alleen als je ook zeker weet dat je het gebruikt.

6 Als je oud brood roostert wordt het heerlijk knapperig.

7 Doe de deksel op de pan. Door te koken zonder deksel gaat er veel energie verloren.

8 Eet vis, de bereidingstijd is korter en het energieverbruik dus lager.

9 Koop biologische melk en scharreleieren.

10 Eet seizoensgroente, aardbeien alleen in de zomer en boerenkool alleen in de winter.

11 Eet nog maar twee dagen in de week vlees (biologisch).

12 Zet het gas laag als de aardappels koken.

13 Meng zo weinig mogelijk vooraf. Een restje rijst laat zich beter bewaren dan een restje rijst met groenten en vlees.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Gast
Hits: 1411
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
voeding, groente, boodschappen, boodschappenlijstje