Volg ons via
 
 
 

Een mooi wit gebit

Een wit gebit | Wie wil nu niet zo’n oogverblindende sneeuwwitte lach.

De kleur van  tanden verschilt van persoon tot persoon. Dat komt door het tandbeen,dat is bij de een wat witter en bij de ander wat geler. Gele tanden hebben wel een voordeel, ze zijn namelijk sterker dan witte.

Naarmate je ouder wordt, word je gebit geler. De zenuw die in de tanden zit, trekt zich in de loop der jaren wat terug en zet daarbij nieuw tandbeen af aan de binnenkant van de tand waardoor de tanden geler worden.

De natuurlijke kleur van tanden wordt beïnvloed door wat je eet en drinkt. Koffie, thee, rode wijn etc. verkleuren je tanden. Ook roken geeft een lelijke aanslag. Deze aanslag kan door de tandarts of mondhygiëniste worden verwijderd. Een deel van deze verkleuring dringt dieper in je tanden door en verdwijnt helaas niet.

Ook kan de verkleuring in de tand zelf zitten. Als de binnenkant van een tand afsterft, kan de tand een blauwe of geelgrijze kleur krijgen.

Er zijn allerlei middeltjes om tanden witter te maken zgn whiteners wees hier voorzichtig mee ze bevatten vaak agressieve schuurmiddelen waardoor je gebit juist poreuzer wordt en sneller verkleurt.

Onze verre voorouders hadden zo hun eigen middeltjes, zij gebruikten urine om de tanden witter te maken!!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1903
Categorie: 
Wellness & Beauty
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wit gebit recensies, slecht gebit, gebit mens, gebit anatomie