Volg ons via
 
 
 

Opgepast met losse spullen in de auto

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Losse apparatuur in de auto blijft gevaarlijk. De ANWB raadt automobilisten dan ook ten zeerste aan om op te passen met alle losse apparatuur in de auto, zoals een aan de hoofdsteun bevestigde dvd-speler, een telefoon in een houder op het dashboard of een portable navigatiesysteem.

 

Dit soort apparatuur kan bij een botsing voor behoorlijke verwondingen zorgen. Zo kan een draagbare dvd-speler bij een frontale botsing rond de hoofdsteun draaien en met een flinke klap tegen het achterhoofd aan komen.

 

 

Door botsingen na te bootsen heeft de ANWB ondervonden dat een telefoon los uit de carkit kwam en tegen de achterbank aan vloog. Beter is het dan ook om de telefoon en het navigatiesysteem te bevestigen middels een zuignap op een vetvrij gedeelte op het dashboard.

 

 

Plaats losse apparatuur ook nooit in de directe nabijheid van een airbag, want wanneer bij een botsing de airbag wordt opgeblazen slingert alles met grote kracht door de auto. Ga bij bevestiging van apparatuur ook altijd de instructies na die door de fabrikant worden gegeven.
 

 

Bron: ANWB

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1285
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, veiligheid, auto rijden