Volg ons via
 
 
 

Spottersplaatsen Schiphol

Spottersplaats Schiphol | Vliegtuig spotten bij de spottersplaatsen Polderbaan en Buitenveldertbaan.

Niet zelf met vliegtuig mee maar wel graag vliegtuigen kijken? Dat kan op één van de twee spottersplaatsen nabij de luchthaven Schiphol. Zowel langs de Polderbaan als de Buitenveldertbaan kun je heerlijk van nabij de vliegtuigen zien landen en/of stijgen. Een mooie plek om foto's te maken en vergeet ook niet de verrekijker mee te nemen.

Aangezien vliegtuigen altijd tegen de wind in landen of stijgen is het van belang om voor je komst even te kijken welke windrichting er is. In de meeste gevallen wordt de Polderbaan het meest gebruikt. De Polderbaan wordt (afhankelijk van windrichting en windsterkte; vliegtuigen starten en landen tegen de wind in) gebruikt voor starts in noordelijke richting of landingen in zuidelijke richting. De Buitenveldertbaan wordt gebruikt voor starts in oostelijke richting en landingen in westelijke richting.

Route spottersplaats Polderbaan: einde van de IJweg aan de westzijde van de start- en landingsbaan. Heb je een navigatiesysteem voer dan de postcode 2141 CN (Vijfhuizen) in.

Route spottersplaats Buitenveldertbaan: Schiphol Oost, te bereiken via de N231/Schipholdijk. In je navigatiesysteem de postcode 1118 EL (Schiphol) invoeren. 

Op beide spottersplaatsen mag je gratis staan en kijken.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 38237
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
spottersplaats schiphol, vliegtuigen spotten, spottersplek, vliegtuigen kijken, gratis vliegtuig spotten