Volg ons via
 
 
 

Alcatraz, ontsnappen onmogelijk

Alcatraz werd met hulp van Amerikaanse mariniers heroverd

Gemiddeld slagen in Nederland zo’n 17 gevangenen te onvluchten uit een gesloten inrichting. Op het gevangeniseiland Alcatraz wat dienst deed van 1934 tot 1963 was ontsnappen onmogelijk of men moest dit met de dood bekopen. In al de 29 jaar dat gangsters en misdadigers gevangen werden gehouden op dit eiland ten noorden van San Fransisco is 14 keer door gevangenen getracht te ontvluchten, in totaal door 36 mannen. Enkele van de beroemde vluchtpogingen waren die van de vuilverbrander Joe Bowers. Op 27 april 1936 deed hij een poging door over het hek aan de rand van het eiland te klimmen. Hij kwam echter niet ver want bewakers schoten hem neer.

Van 2 tot en met 4 mei 1946 probeerden zes mannen om het eiland te ontvluchten. Door bewakers te overvallen en hun de celsleutels af te nemen dacht men de vrijheid tegemoet te kunnen gaan. Niets was minder waar. Er barstte een hevige strijd los die veel gewonden en doden tot gevolg had. Alcatraz werd met hulp van Amerikaanse mariniers heroverd. Deze dagen staan bekend als de ’ Slag om Alcatraz’.

Op 11 juni 1962 verdwenen Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin. Van hen werd niets meer vernomen. De bewakers vonden in hun cellen nephoofden in hun bed en onder meer zelfgemaakte boren. Men neemt niet aan dat ze ver zijn gekomen en naar alle waarschijnlijk behoren zij ook tot de vijf ontsnapten die zo goed als zeker zijn verdronken.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3218
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
alcatraz ontsnapping, alcatraz bezoeken, alcatraz tickets