Volg ons via
 
 
 

Hond en kat in de gordel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Volgens Veilig Verkeer Nederland is het los vervoeren van ons huisdier achterin de auto levensgevaarlijk. Met name honden schieten bij een botsing als een raket door de auto. Ook de speciale hondenkooien zijn voor de dieren uitermate gevaarlijk omdat ze bij een botsing als een mes door een hond heen snijden. Veilig Verkeer is er dan ook groot voorstander van dat honden en katten in geteste dierentuigjes, plaats nemen in de auto.

Ook dierenverzekeraar Proteq deelt deze mening en het concern zal honden die zijn vastgezet met een hondengordel dan ook gratis meeverzekeren. Het is volstrekt onverantwoord om met name honden mee te laten rijden in de auto terwijl ze half uit het raam hangen, laat staan in een open cabriolet.

De overheid is nog steeds niet van plan om voor meereizende dieren verplichtingen op te leggen hoewel ook Dierenbescherming Nederland hier voorstander van is.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1327
Categorie: 
Vervoer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
auto, vakantie, huisdier en vakantie