Volg ons via
 
 
 

Einde aan frituurvet in zicht?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Het TNO is er per toeval achter gekomen dat het goed mogelijk is om patat en snacks te gaan stoombakken in plaats van te frituren. Stoom die tot 200 graden wordt verhit komt in direct kontakt met het te bakken product. Aan de smaak en de kleur van het te bakken product veranderd niets.

Frituurvet is op deze wijze niet meer nodig en dat scheelt enorm veel calorieën en vet. Met de superheated steam-technologie van TNO kunnen niet alleen warme producten maar onder meer ook chips worden gebakken. Het apparaat de HiFri genaamd is inmiddels ontwikkkeld en komt eind van het jaar op de markt.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1191
Categorie: 
Eten en Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
patat, friteuse