Volg ons via
 
 
 

Blikseminslag, wat te doen?

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De laatste tijd komen er steeds weer opnieuw berichten dat mensen zijn getroffen door blikseminslag. Toch hoef je hieraan niet te overlijden als omstanders maar direct hulp bieden. Door de inslag is het hart tijdelijk verlamd en krijgt de patiënt geen lucht meer. Van het grootste belang is dan ook direct mond-op-mondbeademing en hartmassage toepassen. Het hart begint vaak na enkele minuten weer te kloppen maar om de ademhaling op gang te brengen is dikwijls beademing noodzakelijk.

Dat iemand na een blikseminslag komt te overlijden is dan ook vaak doordat men stikt. Op zich hoeft een slachtoffer er geen blijvend letsel aan over te houden hoewel sommige slachtoffers nadien doof of blind zijn geworden. Veel mensen zijn zo bang voor onweer dat men kan spreken van een fobie. Meestal komt dit doordat men als kind bij naderend onweer, vaak te horen kreeg om maar alvast in de kelder te gaan zitten.

Mensen die extreem bang zijn voor onweer kunnen zich laten behandelen in het Angstenbehandelcentrum IPZO.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2512
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
onweer, bliksem, schuilen in onweer, weerpraatje