Volg ons via
 
 
 

Oppassen met internet tijdens vakantie

Internetten op vakantie | Denk aan de beveiliging

Draadloos internetten op je laptop terwijl je op de camping staat of in een vakantiepark blijft een riskante aangelegenheid. De Consumentenbond waarschuwt gebruikers om vooral geen vertrouwelijke e-mails te versturen en geen bestanden met een wachtwoord op je laptop te zetten. Er doen zich ook nogal veel problemen voor met de verbinding als je gebruik wilt maken van de hotspots.

Vaak is het bereik ervan niet optimaal en de kosten van het surfen lopen ook nogal sterk uiteen. Op campings en vakantieparken is inloggen wel beveiligd maar de verbinding zelf is niet beveiligd. Doordat iedereen gebruik maakt van dezelfde verbinding is het voor hackers maar een kleine moeite om op je laptop te komen.  

Voorkom hoge kosten gebruik internet

Om achteraf niet met hoge rekeningen te worden geconfronteerd is het verstandig om je aan bepaalde richtlijnen te houden.

  • Bekijk geen films vanaf je vakantieadres en verstuur geen grote bestanden naar je familie en kennissen, dus ook geen foto's. Het installeren van nieuwe apps achterwege laten. Doe dit als je weer thuis bent.
  • De automatische updates van apps en verschillende websites als Hotmail en Facebook uitschakelen. Deze maken anders steeds ongemerkt verbinding met het internet. Uitschakelen kan via Instellingen - Berichtgeving.
  • Wil je helemaal geen verbinding met internet maken schakel dan onder Gegevensverbinding, de mogelijkheid uit om verbinding te maken.
  • Het e-mailen en surfen zal geen hoge kosten met zich meebrengen en kun je dan ook rustig doen
  • Installeer vooraf de mobiele versies van webpagina's. Deze nemen zeer weinig ruimte in en zijn daardoor ook een stuk voordeliger.     
Bron: o.a. Consumentenbond

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1895
Categorie: 
Computer en Internet
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wifi gsm, wifi hotspots, internet usb, draadloos internet, wifi hotspots, instellen internet, netwerk draadloos